Sunday, 22 May 2011

ya allah

salam semua !
mesti dah ramai kan dah tau pasal tanah runtuh yg berlaku dekat Hulu Langat semalam?
hurm.sedih kann?
kesian anak-anak yatim tersebut..







aku dah tak mampu k0men ape2.
macamana lah perasaan kita kalau kita tak de mak bapak?
tapi..mereka dah rase..
sekarang mereka ditimpa musibah lagi..

ya allah,kau selamat kan lah anak-anak yatim ini dan tempatkan lah mereka di antara orang-orang yg beriman..

amin..




selamat hari jadi kawan !

assalamualaikum semua !
entry ni di khaskan untuk 2 org kawan aku.hehe





SUAIAH ASSIKIN BINTI JAMHARI !!!
HAPPY BIRTHDAY 18th dear.
good luck untuk form6.
d0akan aku berjaya kt mtrix..
aku syg kau derrrr.
kau suke buat lawak tauu !
kalah lawak aku..kih3 ;PP


pain !!!
HAPPY BIRTHDAY 18th juge.hehe
good luck kat UIA nnty.
doakan aku berjaya dkt mtrix oke.
aku xkacau pkwe kau..kih3 ;PP
syg kau lah ;))


ini special untuk k0rg.jgn lupe aku tau tau !! ;))

Saturday, 21 May 2011

cepatlah !

salam all readers !
hehe
firstly,thanx ye kat semua yg dah follow blog aku nihh.
aicecehh.aku terharu tauuu ;))

sebenarnye aku nak cakap..
cepatlahh hari isnin.
bukan sebab aku tak sabar nak masuk matrix..
tapi aku dah malaz nak tunggu lame2..
haha
kalau masa berjalan dgn cepat,mesti aku dah siap kemas kan sume barang2?
kih3..
apelahh aku merepek ni ;PP

bye =)

Friday, 20 May 2011

semoga cepat sembuh ustaz

assalamualaikum semua.
dah banyak aku buat entry harini.tapi aku nak buat lagi.hehe

entry ni khas untuk ustaz aku..


ustaz muhammad saeer bin mungin

untuk pengetahuan korang semua.ustaz ni lah yang ajar aku subjek syariah islamiah kt sekolah dulu.tapi sy mintak maaf ustaz sy xdpt A ;(


korang tgok tu?berape rapat nye aku dgn ustaz ni.

hurm.actually..aku buat post ni sebab..
baru2 ni ade 2,3 org cikgu aku msj dan chat dgn aku.
mereka kata ustaz saeer sakit sekarang,dah masuk hospital.
masa dgr berita tu,semua org terkejut.
pehhh.tak caye pon ade..
tapi dah takdir allah kann.kita tak boleh nak tolak..

hari selasa hari tu.aku,mahirah,fitri pergi lah ke hospital klang.
walaupun time tu hujan lebat gile sampai tak nampak jalan..tapi ktorg tetap nak pergi jugak
selamat abg saudara aku yg drive.kalau tak,memang xsmpai2 lah kann.hehe




cube korang tgok gmbr tu..sedih kan?sayu kan?
hurm.masa aku jumpe ustaz,ustaz tak leh cakap pon.
katanya ustaz sakit buah pinggang+kencing manis dan macam2 lagi. *ini ank dye lah yg ckp.
tengok ustaz sampai kurus tau..hurm..sgt sedih ouh..
air mata aku siriyes bergenang.tapi xleh lah tumpahkan.nanti isteri ustaz mesti lah sedih kann.
hurm.isteri ustaz time tu tabah gile.
beliau cakap ''masa saya bersalin dulu,ustaz boleh cuti jaga sy,sekarang masa ustaz sakit sy lah pulak cuti jage ustaz sampai ustaz sembuh''
hurm.hati seorang isteri kann..

dengar2 cerita hari rabu hari tu ustaz dah dimasukkan ke wad ICU pulak.ya allah,hanya tuhan je lah yang tau mcmane risau nye hati anak2 murid ustaz ni..

ustaz terima kasih sebab dah ajar saya selama ni.sy mintak maaf jugak kalau ade buat salah.
selamat hari guru ustaz !

ya allah,kau sembuhkan lah ustaz dan kau redhai nya..





malam semalam dan mungkin malam terakhir untuk tahun ini.haha

assalamualaikum semua !!
yesss ! aku berjaya buat post yg byk harini.hehe

semalam lepas balek dri KS.aku dan geng bas sekolah aku lepak dkt padang.
yelahh.maybe harini hari terakher kt0rg kumpul berempat kann.
diyana akan pergi arau harini
dan khairunisa akan pergi kelantan esok

malam semalam ktorg buat BBQ kecil2 an.aunty normah yg sponser sume nye.
ktorg just tolong bakar dan makan ! haha
mmg terbaek lah aunty !! ;)



mereka kawan aku dari tadika tauu.wahhh.dulu kite dah terpisah 5 tahun kann.masing2 pergi asrama.ini mayber 5 tahun lagi kott ;(


ini niena dan diyana.cantik kan mereka?hehe ;)


diyana sebelah aku tu.canntikkkkk kann.haha ;PP





wahhhh.banyak gile kot kenangan kite tahun ni.hehe.aku sedih gak sebenarnye.yelah.lepas ni maybe susah r nak enjoy same2.entah2 masing2 pon dah berubah.sape tau kan?isk3.hope kite sume akan bersama buat selamenye lahhh =)

to diyana ; macam2 kot aku nak ckp kt ko.tapi gune SMS je lah.sbb aku tau ko xsempat bace kot wat mase terdekat ni.hehe.jap lagi ko nak bertolak dahh.wahhh.sedih2.jage diri baek2 ohh ;(

to khai ; no komen lah.nak suruh jage diri pon ko dah reti.haha.jgn lupe aku weyh.kau en cpt lupe diri.kah3.joke joke.klu dah xtahan sgt dok kelate tu,kelik je umah nenek aku.hehe ;D

to niena ; lagi lah aku xtau nak ckp ape kann.yg penting kau pandai lah ! hebat antare kite ber4.hehe.dah pergi obersea jgn lupe kami.kau en mmg mlz nak amek tau hal org.haha ;)

sayang korg derrrrr [khai,niena,diyana] <3

semalam

salam semua ! ini entry ke2 aku untuk harini.
aku mmg saje nak buat byk2 entri harini.hehe ;)
yelahh..bile rajin dah dtg kannn =D

ini aku nak cerita pasal semalam.
semalam dgn rajin nye aku turun KS.
tak tau KS tu ape?
KS tu kuala selangor lahhh.hehe.tempat aku belajar selama 5 tahunn
wahhh.mmg rindu betul lah kann =)

tujuan utama nye mmg nak tgok wayang lah.maklumlah smlm kan cerita nur kasih dan pirare keluar.
alang2 nak masuk matrix dah ni,kene lah pergi tgok kann.hehe

selepas dapat kebenaran dari ayah aku untuk drive,aku terus lah pergi bertolak..
dalam pukul 11.30 aku pon sampai lahh ke 1plaza.beli lah 4tiket cerita pirate.
*nampaknye kene tunda lahh tgok nur kasih kann.hehe =P


memang sgt best lah cerita ni.aku bagi 10 juta bintang lahh.hahaha



kat mane eh lakonan ni dibuat?lawa gile lahh air dia.teringin nak pergi ;DD


alalala.bajet sweeet lah ni?tapi jack sparrow ni kannn.sian pompuan ni.kih3 ;PP

sebelum cerita ni mula.aku pergi tanjung karang dulu.ambek kawan2 aku.dinie dan nina.mula2 dinie je nak ikut.tapi aku paksa jugak nina ikut ! yelahhh.mane tau lepas ni susah nak jumpe dah kann.hehe

lepas abes cerita ni.kitorang pergi lah MCD KS yg baru bukak ni.besar jugak lah MCD dye.
*padahal same je mcm MCD kat tempat laen.
hahaha


ini kwn aku yg teman dari rumah.niena name nye ;)


ini lah dinie dan nina. ''hai,selamat berkenalan !'' ;PP

lepas keluar dri MCD,kitorang pon terus pergi masjid besar KS tuhh.maklumlah dah nak masuk asar dah tu.masyallahh..

bila dah selesai semua,aku pun hantar lah mereka pulang.dan aku pun pulang lah ke tempat asal..


kepade dinie ; ahhh.xde ape aku nak ckp.sbb aku jumpe kau gak lepas ni tiap2 hari.hehe

kepade nina; congrats lah dapat mktab.yelahh.result bagus kann.senang lah nk dpt mane2.aku ni result pon mcm ape je.alhamdulillah lah ade jugak org nak bagi tawaran kann.hehe.btw,jgn lupe aku tauu bile dah ade kwn baru nnty.aku syg kau !! =)





graduation

salam semua.
wahhhh.lame sudah aku tak update.
hehe.biaselahh.sedikit busy lahh.
maklum lah,tinggal beberape hari je lagi nak berangkat kann ;)

sekarang aku nak cerita pasal abg aku lahh.
aku sgt bangga dgn abang aku.
dia dah grad kot.huhu
aku tau mesti ade antare korg yg ckp ''eleyh abg,kakak aku pun dah grad,xkecoh ponn''
huhu.aku tak kesah lahh.
sebab nya aku ade seorang abg je.so comfirmly lah dia adalah idola kan?
tak gitu? hehe

harini dah hari jumaat kan?sebenarnye dye grad ni hari ahad hari tu.
alaaaa.malaz lah nak type byk2 dah.hehe


ni gambar kat rumah dia KOT.hehe.mak aku dgn makcik aku yg fly pergi sane.ayah aku cakap dia tak mampu lak =P


ini pulak gambar bajet sweeet.haha.yelah,anak mak kannn.same lah dgn aku kannn ;)


gaya bangga macam ni lahhh.hahaahaha ;P



ini gambar yg sempat di print screen masa tengok grad live.yelahh.dah aku tak pergi.so,tengok dari rumah je lahhh.hehe.ini pon time pukul 1 pagi waktu malaysia ;)

mak aku dan makcik aku dah pergi US dlm 1 minggu lahh.sebenarnye bukan ape ayah aku tak ikut.tapi sebabnye nanti sape nak hantar aku pergi matrix kann?karang aku menangis lak sorg2 kt mtrix tu.hehe

i hope i wanna be like him =)



Tuesday, 17 May 2011

kenangan dan akan datang

assalamualaikum semua !
wahhhh.semalam sy sgt penat.hehe.sorry.
so,harini lah baru boleh menghupdate blog ni..
sebenarnye aku xtau nape.harini ade je depan komputer 24jam.tpi malaz gile nak update.
so..aku nak ringkaskan cerita lahh.

semalam 15 mei 2011.aku saje lah jemput kawan2 batch13@ batch form 5 kusiss 2010 dtg rumah.ala..saje je..nak jumpe2 buat kali terakher sebelum sume berangkat ke tmpt masing2..yelahh..dah ramai nak keluar dri selangor ni kann.hehe


nampak sedap kann?memang sedap weyhhh.penat aku bersengkang mate semate2 buat kek ni tau.selamat niena n khai sanggup tidur rumah aku malam tu.hehe =)


ini gambar aku dgn kek aku.mahirah yg suruh posing tauu.bukan aku yg nak.hehe ;PP


ini tetamu tetamu perempuan yg datang.thanx okey ! ramai lah tu.hehe ;)











ni lah antare muke2 yg datang.

jap2.aku nak list kan nama2 nye.hehe

nina-mahirah-dinie-farah-nabilah-faiqah-susriyanna-liana-farah-aniza-hidayah-athira-nisa atiqah-azila-addina
fazrullah-faris-hanif-yut-amar-hadi-adam-najmi-irsyad-taufiq-acap-shamel-faisal

haaa.adelah jugak dalam 30 orang.hehe
aku memang nak ucap berbillion2 terima kasih lah kat korang yang datang ni.yg tak datang,mmg aku susah nak maafkan.hahaha *ayat kejam

aku sayang dan rindu gila kat korang semua,1 batch =)

harap2 1 hari nanti kita dapat wat gathering besar2 an.hehe.



Sunday, 15 May 2011

selamat hari guru cikgu !

assalamualaikum semua.
harini rasa mcm nak buat byk post
tpi nanti lah dulu.
satu satu.hehe
disebabkan harini 16 mei 2011.semua org pon dah sedia maklum kann..yg hari hari guru.
so,aku nak ucapkan...

SELAMAT HARI GURU

kepada semua cikgu2 yg pernah ajar aku dri tadika,sekolah rendah,sekolah agama hingga lah sekolah menengah.



aku rasa kalau xde cikgu.mesti kite tak berjaya mcm ni kann.huhu
aku memang nak ucapkan berbillion2 terima kasih lah utk semua cikgu2 aku.
tanpa cikgu,xkan lah sy jadi manusia ni..hehe

SAYANG CIKGU.. !!

p/s : to mama also.because my mom also a teacher.yehh ! =))



Wednesday, 11 May 2011

abang aku tersayang

salam you alls.
haha

harini aku bangun awal bukan sebab ape p0n.
ayh aku ajak makan luar harini.
aku makan dekat kedai hadi tauu.bukan hadi zainal tu..tapi ni kedai mkn kat tempat aku..mmg mak ayh aku panggil dye kedai hadi..aku pon takleh nak cakap ape lah kann.kih3 ;PP

harini mak aku nk g USA lah.haduii.jauh sungguh.dah lah pergi pon lame.
mak aku pergi dgn makcik aku je.ayah aku bukan xnak pergi,tapi dye kate dye tak mampu.
haha.ayah aku sgt poyo ;P

abg aku nak grad dah oh.hadui..aku sgt jeles lah weyh !
aku baru nak sambung study.tapi abg aku dah nak balek dah pon.
hurm.budak pandai kannn.
isk3 ;((


ni mase mule2 dulu hantar dye dekat KLIA.seingat aku tarikhnye 26/8/2009.yeh ! aku kan adek yg baek.mesti lah ingat lagi.hehe ;)


lepas abg aku pergi.kire mcm aku pulak lah jadi kakak sulung.hehe





ni pulak gambar2 dye mase pergi melancong..pehhh..memang untung lahh duduk luar negara kann..ade cuti sem terus pergi melancong..hadoi..aku xtau lah dah ke mane abg aku ni pergi melancong..yg aku tau dye mmg suke lah abeskan duet dye utk pergy jalan2.hehe


gambar ni pulak mmg aku sangat jeles lahh.nak jugak merasa salji kann.aku jumpe salji pon dkt snow world genting.sob3 ;(


ni tak leh bla sikit lah.ko ingat kerja abg aku jalan2 je ke?dye ni memang lahh.asek saket je.ini masuk hospital sbb dye nak buat gaya baru tyme swimming.tibe2 bahu dye patah.hahaha.padan muke ! ;P

main point is.aku sangat lah jeles.aku ingat lagi tyme aku dpt result tu..aku ckp kat abg aku..aku xpndai mcm dye..xdpt nak fly mcm dye..aku study dlm malaysia je lahh..hurm..sedih nye lahh..hadui,mmg buleh menanges lah klu diingat..

aku harap aku berjaya kat matrix ni.siape tau ade rezeki ke.dapat lah pergi oversea.ala..macam fatin liyana si blogger terkenal tuhuhu.yg bace blog aku ni,doa kan lah aku ye..aku pon nk belajar kt oversea juga.hehe

sekarang abg aku dah habes degree.aku pulak baru nak masuk matrix.nanti abg aku dah kerja boleh lah dye belanje aku kann.hehe.ya allah.harap2 lah aku berjaya mcm abg aku =)