Wednesday, 20 April 2011

hilang dan kembali..hehe

assalamualaikum semua ! hehe
*nada ecited gile nih !
pe kaba semua?lame sudah aku xmengupdate blog aku ni.
untuk makluman semua [aiceh,nada skema pulak.haha]..smbung balek cite..aku dah 5 ari dah menetap kat kampung aku ni..aduh,bukan lah nak duduk terus kat sini..
erm..before aku meneruskan cite aku ni..aku nak jawab lah soalan2 kwn2 aku..ramai betul yg tanye,buat ape ko kat kg?best ke?bape hari?sampai bile?
aduh..memang byk no lah soalannye.hehe..meh lah aku jawab..
best je..bahagia gile duk kg..dpt lah tenangkan fikiran,hehe..yg smpai bile tu,aku pon tak tau nak jawab..entah sampai bile pun aku xtau agy..nanty nak balek,aku bagi tau r korg suruh amek ak kt airport k?hehe ;)

mcmane eh aku nak mula cerita?aku pon tak tau.haha..mcm ni lahh..aku ada 2 kg kat kelantan ni?kenape 2?bukan sebab nenek aku kaya smpai ada 2 rumah.tapi aku yg kaya sebab ada 2 nenek.haha.buat pengetahuan korg lah kan,due2 kg belah ayah n belah mak aku kat kelantan ni..so,senang lah kalau raya,xde lah nak berkejar2 dri kelantan ke selangor..hehe

dari ari sabtu hari tu,aku duk lepak kt kg belah ayah aku lah.macam2 ada kt sini.yg best nye,umah nenek aku ni sebelah je ade sungai.so,sejuk lah kan..sedap tok tidur..hehe

ni aku nak cerita ni..kalau aku duduk selangor,mak ayh aku xbg kerja.tapi aku duduk kt kg ni syok sikit..aku kerja dgn makcik aku..kerja ape?ala..kerja nye senang je pon..bukan lah susah sgt..tpi penat jugak lah kan..
aku kerja kt kedai santan makcik aku je sebenarnye..bile aku dah cerita pasal aku kerja,adalah makhluk allah ni tanya aku mcmne kerja nye pulak.hehe.meh lah aku cerita serba sedikit kan tntg kerja aku ni..kat kedai tu ada 2 mesin..



ha..ni lah mesin yg first.kene masukkan kelapa dalam mesin tu.nanty terhasil lah kelapa...erm...nk ckp cmne ea?ala...kelapa yg dah hancur lah..hehe


ni pulak mesin kedua.kelapa yg dah siap dimesin tadi,masuk kan lah dalam mesin ni pulak.nanti terhasil lah santan..senang kan?senang...hehe..so,kepada sape2 yg nak order santan,roger2 lah aku..aku sedia delivery..hahahaha ;)


cop cop..ni yg aku xtahan ni..bile aku cite kt kwn aku pasal kerja aku,dia ingat aku gune mesin ni..dye tanye lagi,tak bahaye ke?haha..hey kawan,ni mesin mmg lah susah nak gune..mau saket tgn mkcik aku nanti :P

okey sekarang korang dah paham pekerjaan aku?cesss,ade pulak tanye dpt gaji ke tak?hurm..aku xmintak pon gaji..malu lah weyh..kite dah r dari bandar,balek kg saje2 je,xkan lah nak mnx upah kot kann?malu lah aku nanti..hehe

sejak ari selasa tu,aku telah diambil dan tinggal bersama keluarga belah mak aku pulak.mkcik aku@akak mak aku ni duduk rumah batu.aduh..rumah batu tibe2 rase panas pulak..ni yg nak suruh abah renovate rumah ni..hehe..duduk kt rumah batu,moden lah sikit..ade internet..tu yg aku boleh update blog aku ni..hehe

sekarang aku nak cerita pulak makanan2 menarik yg ade dekat kelantan ni..


ni nama dia NASI AIR.hurm,peleyk eh bunyi nye??peduli ape aku..yg penting aku sgt suke lah makanan ni..hehe..actually,dye same je mcm sup,bezanya dalam sup tu dia letak bubur nasik..2 je =)


ni pulak nama dia NASI KERABU.kenapa kerabu?erm.aku pun xtau.ade lah tu sebab2 nye kann.hehe.nasi ni kaler biru tauu.sedap lah jugak..tapi dia ade jugak kaler merah,puteh,kuning..cume org selalu buat warne biru lah..aku pun xtau nape..hehe..


ni pulak nama nye NASI DAGANG..aha,yg ni pun sedap jugak..ala,kalau korg nak rase sgt,pergi je pasar malam kat tmpt korg,compem ade punye..hehe


oke..yg ni pulak nama nye AKOK..aha,ni pun ada jual jugak kt selangor ke KL ke..crik je kt pasar malam yg terdekat dgn kawasan anda..hehe =)


ni pulak ICE BLENDED.aduh,kenapa aku masukkan kat sini ni?macam lah korg xpernah rasa kan?haha..act,aku sedikit terkejut..adeke patut dia jual ice blenden ni 80 sen je?wahhhh.jauh gile beza harga kt sini dgn harga KL..2 yg aku terkejut tu.aku ingat nanti nak beli lah perencah2 dia..pastu balek nanti,boleh lah aku bukak kedai kt rumah aku tu..hehe ;DD


yg ni pulak?lagi lah korg peleyk kan..haha..aku ada mesej kwn aku ni..

aku ; weyh,nak tau x..kat sini kan kalau tembikai dye x panggil tembikai tau..
beliau ; oh,yeke?abes dye panggel ape?
aku ; dye panggel TIMUN CINAaaaaaaa..
beliau ; oh,yeke?abes kalau tembikai dia panggel timun cina,kalau timun dye
panggel ape?timun keling???

ceh siddiq..kau nak buat lawak pulak ye.. =.=
tapi..bile aku cite kat makcik pakcik nenek sedare mare aku,sume tergelak2.hahaha


aku nak sambung lagi cerita ni..ada 1 ari tu,aku nak pergi kedai runcit..ala,kedai tu dekat je dgn kedai santan makcik aku tu..sebenarnye aku nak pergi beli topup je..pas2,mase aku on the way balek tu,ada lak sorg mamat nih tegur aku.dia tanya lah duduk mane,xpernah nampak pun,cucu siape?aku sebut lah name nenek aku,tpi sygnye beliau xkenal.maybe nenek aku xcukup glamour kot.haha.pastu..masa aku nak otw back to kedai santan,aku jalan kaki lah kann..tibe2 je ade 1 motor tu berhenti sebelah aku,rupe2 nye itu mamat yg tadi tegur aku 2..korg tau dye buat ape?adeke dye sebut no tepon dye 2 kali,pastu dye suruh aku mizkol..ceh..sorry lah..simpang malaikat empat puluh empat..cuak kot aku..aku terus jalan laju2 smpai kedai mkcik aku 2..hurm,nasib baik aku selamat..tapi malam tu,ada 1 no 017-9...... mizkol aku..aku tau lah dye g amek no aku kt kedai topup uh..grrrrr..selamat aku xlayan..haha

dah lah weyh..penat pulak aku menaip banyak2 ni..ni je lah cerita aku buat masa ni..aku selamat je ! hehe
sekian..=))






2 comments:

diyanah dzai said...

alia, aku lapar ! haha

nabila_alia said...

haha.kau nak ape?santannn?