Sunday, 10 April 2011

bodoh !

assalamualaikum semua !
bodoh?
siapa yg bodoh?
hehe..
actually,hari rabu hari tu..aku dpt lah mesej dari kawan aku@jiran sebelah rumah je,hehe.diyana mesej aku cakap nak dtg rumah.aku pon on je lah.bile dia dah sampai rumah aku,kami pon tak tau nak buat apa.aku pon dpt 1 idea.dia nih suka sangat tengok cerita korea..penat dah dia hasut aku suruh tgok cerita korea,tpi harapan lahh..aku tak minat langsong ! hehe..so,ari 2..aku ajak lah dia tengok cerita hindustan..ktorg pon tgok lah cerita 3IDIOTS.idiot maksudnya bodoh kan?tu yang title entry aku 2 bodoh [sorry lah terkurang hajar] hehe ;)

korang layan x hindustan?kalau siapa yg layan,mesti penah tgok cerita ni..
rupa2 nya cerita ni diadaptasikan dari sebuah novel..


nama novel 2 FIVE POINT SOMEONE yg ditulis oleh CHETAN BHAGAT..perghh.lucu gile name penulis dye..chetan bhagat=setan bangat ! bhahahaha *joke oke ;)


ni pulak pelakon2 nye.. Aamir Khan, R. Madhavan dan Sharman Joshi.memang mantop lah dorg berlakon.jadik habes lahh !








nak tau ke sinopsis nye?hurm.ni aku copy je ;)

Film 3 Idiots berkisahkan mengenai dua sahabat bernama Farhan [R. Madavhan] dan Raju [Sharman Joshi] yang berangkat untuk mencari kawan lama mereka yang hilang. Dalam perjalanannya, mereka menghadapi sebuah pertaruhan lama yang sudah mereka lupakan, sebuah acara pernikahan yang harus mereka datangi dan acara pemakaman yang berakhir tak karuan. Saat mereka berangkat menuju tempat berbahaya, suatu perjalanan lain dimulai: yakni perjalanan pribadi mereka mengarungi kenangan dan kisah tentang kawan mereka – Rancho [Aamir Khan] dengan cara berpikir beda dari masyarakat luas – yang dengan caranya tersendiri telah menyentuh dan mengubah kehidupan mereka.

yg pasti cerita ni kene mengena pasal kawan jugak lah.masa aku tengok dgn diyana,ktorg berdua control tak nanges.padahal tengah tahan je..hehe..terharu gile kalau ada kawan mcm 2..yg sanggup buat apa saja demi kawan dye..and cerita ni best gak sebab ade si VIRUS iaitu prof dorg..memang lucu habes lah virus ni..tapi dia ade anak perempuan..aduh,kalau nak cerita mmg payah..ape kata korg tengok je sendiri k? ;)

5 bintang lah untuk 3IDIOTS nih !! =)

2 comments:

myhardday said...

cerita macam best =)

nabila_alia said...

2lahh.baek tengok.hehe =))