Tuesday, 15 May 2012

darah aku A negatif


assalamualaikum semua
darah aku A negatif? SO WHAT?

wahhhh.aku sgt terkejut ok !

aku dah pernah derma darah 2 kali. lepas derma darah kali ke2, aku dapat surat dari hospital.
dlm surat tu dia cakap.aku mempunyai darah A negative dan diminta utk jadi penderma tetap
dan diselitkan kad ini sekali



kad ini diwajibkan dibawa kemana2 bg manusia yg berdarah negatif seperti ku

hal ini berikutan..

jika eksiden atau apa2, doktor tidak tersalah masukkan darah ke dalam badan aku
jika darah positif masuk ke dalam badan ku, maka kebumikanlah aku pada hari itu jugak
huhu.sedih sedih..

actually yg buat aku risau lg..
siapa yg darah negatif ni nanti time mengandung anak first okey..
tpi anak2 yg lain akan mengalami banyak masalah..

mama risau gile kot.same lah dgn aku.huhu

btw, aku bersyukur sahaja dgn apa yg Allah dah bg
alhamdulillah sbb aku ada peluang utk hidup kt atas bumi ni lg
semoga Allah memberi aku suami yg berdarah A negatif..
supaya aku boleh melahirkan anak pada suatu hari nanti..
AMIN YA RABBAL ALAMIN.. :)


aku masih ceria di dunia ini. kalau xde darah xde lah oksigen dlm badanku,maka tak hiduplah aku.hehe
thanx god ;')

p/s : kepada pembaca, baik korg cek darah korg cepat2. 
darah negatif ni hanya 2% je kat malaysia.
so..memang susah nak carik penderma.huhu




2 comments:

RyryPunyaStory said...

Salam,err..saya tak taulah tapi kalau suami darah negative isteri darah negative ok je kot.kalau + n - baru jadi macam tu..**saya rasalah,sila betulkan if salah..AMIN,insyaallah semua akan okay nanti(yang anak tu)saya darah B+..:)

pipitembam said...

waalaikumussalam.hehe.yup2.betol ape awk ckp tu.so saya darah negatif.n kalau sy dpt suami darah positif susah sikit lah..itu je lahh..hehe..bgoslahh awk dpt drh positif :)