Tuesday, 12 April 2011

sedih atau gembira?

assalamualaikum semua !
korang penah x terfikir kalau korang jadik cikgu?
hurm.aku xpernah terfikir pun.tapi hari tu tibe2 je tergerak kaki pergi ke BSN,beli no pin tuk IPG 2..huhu..
actually,mak aku yg suruh pergi beli no pin tu.sebab nya mak aku suruh isi yg bahagian PPC tu..alah..utk pelajar2 cemerlang tu..aku pon pergi je lah beli..pastu isi lah..



so,katanya semalam keluar keputusan temuduga..dah ramai dah mesej aku tanay bila keluar..aku pon mana lah nak tau kann..aku ni bukan menteri pendidikan T.T

tiba2 org KPM tu boleh pulak tukar tarikh harini..ramai lah dah mengadap komputer dari subuh2 lagi.tapi xkeluar2 pon.last2 tadi pukul 9 lebih,baru lah sume orang boleh cek..

dukacita dimaklumkan..ramai kawan2 aku yg tak dapat.termasuk lah aku kan.hanya sebilangan kecik je yg dpt.tu pon yg dpt 8A ke atas..hurmm..aku pelik jugak dgn KPM ni..dia bagi semua budak2 cemerlang je.padahal dia xtau ke,yg budak2 cemerlang tu dah jadikan IPG sebagai last choice dorang.dorang tgh tgu scholarship..huhu..last2 nanti mesti KPM akan tarik budak2 utk sesi temuduga yg ke2 ke ke3 ke kan..sabar je lahh..macam ni lah kalau result pon low =(

takpelah.dah xde rezeki kite kt IPG.mane tau rezeki kite kt tempat laen kan..kepada kawan2 aku yg nak sgt masuk IPG tu tapi xdpt,korg jangan lah sedih.korang try lah ambil bidang yg korang nak,pas2 nanti apply UPSI.boleh jadik cikgu jugak kan.hehe =)

alang2 dah cerita pasal cikgu ni..nanti korang boleh lah popular macam ni..



ha..korang kenal tak sape ni?ni lah cikgu shida..dia ni hot tau sekarang ! kalau tak caya,korang pegi lah kat you tube type name CIKGU SHIDA.hehe.compem gempak lah !


ni 1 contoh video dia.cubelah korang try tengok.hehe

dah lah.itu je untuk malam ni..so,aku pun xtau lah aku gembira atau sedih..hehe =))





2 comments:

Aisyah Hamid said...

entri kau buat ak sdeh.. huhu

nabila_alia said...

alahai.ape yg sedih nye?cube r tg0k vieo 2.c0mpem bahagia ! haha